Še enkrat več je za nami prireditev Jesenice tečejo 2017.

Spet smo tekli, znova pekli, se sladkali, igrali nogomet, se družili, peli, plesali in se čudovito zabavali. Predvsem pa smo spet bili dobrodelni. Letošnjega teka se je udeležilo 497 tekačev.

Znova je največ pretekel neuničljivi Mario Ponjavić, ki mu je dvokilometrsko traso uspelo preteči 45-krat. Drugače povedano – Mario je pretekel 90 kilometrov! Sledil mu je prav tako izvrstni Nurfad Hopovac, ki je pretekel 28 krogov (56 km). Tretja v absolutni konkurenci in najbolj vztrajna ženska tekačica je bila Draga Žbontar s pretečenimi 50 kilometri (25 krogov). Tudi Renato Šuler je pretekel praktično za en maraton – 21 krogov (42 km).
Izvrstno so se odrezali tudi otroci, saj je Kristjan Mlakar pretekel 18 krogov (36 km). Sledila sta mu Tine Bertoncelj (15 krogov, 30 kilometrov) in Valerij Krupenko (12 krogov, 24 km). Izvrsten je bil tudi Vid Ulčar (11 krogov, 22 km)…

Za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin smo tako skupaj zbrali 3865 €.

Za dobrodelne prispevke se zahvaljujejmo vsakemu posebej in seveda vsem skupaj. Ob koncu gre posebna zahvala tudi vsem našim sponzorjem, prostovoljcem, tekačem, sprehajalcem in vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da se bodo spet bleščale otroške oči na letovanju v Novigradu.

Sponzorji prireditve:

Acroni d.o.o.
Občina Jesenice
Zavod za šport Jesenice
Niro Steel
TVD Partizan Jesenice
Gorenje Gostinstvo
Bistro Oaza
Jeko In
Relax Jesenice
Conditus
Mavrica Jesenice
Zlatarstvo Lavtižar
Max bar
Ključavničarstvo Cena
Še(X)pir
Ringo raja-gledališka skupina
Stentor